Op 15 maart lanceert het Nicaraguacomité de ‘Triporteur voor Nica’, een hemels hoppig bier bereid met huisgebakken mout. Het bier wordt gebrouwen in samenwerking met de Brouwers van de Cardijn en is te koop in de Wereldwinkel. De opbrengst gaat integraal naar ondersteuning van de kinderrefter in onze zusterstad Santo Tomás, Nicaragua.

Het recept voor de Triporteur voor Nica werd aangeleverd door de Brouwers van de Cardijn: Joris Thomas, Peter Van Hout en Christophe Vanhoof. Met hun bier ‘Averechts’ wonnen zij de tweede prijs op een belangrijk bierconcours voor amateur-brouwers. Uit sympathie met de stedenband Mol – Santo Tomás schonken zij een uniek recept aan het Nicaraguacomité.

Professioneel gebrouwen
Professioneel brouwer Bert Van Hecke stelde het recept op punt en leende zijn naam Triporteur aan het Nica-bier. De Triporteur is een bestaand bier van de BOM-brewery in Bree. Uniek is dat Bert Van Hecke, als enige in België, zijn eigen mout bakt. Een bier met een kwaliteitslabel dus.

Kenmerken
Ongefilterd bier met smaakevolutie
Ingrediënten: water, mout, tarwe, suiker, hop, gist. Bevat gluten.
Inhoud: 33cl
Alcoholpercentage: 5,4 %
Aanbevolen schenkingstemperatuur: 5ºC - 8ºC
BOM Mouten: geroosterde gekarameliseerde tarwe en gerstemout (BOM: Belgian Original Maltbakery & Brewery)
Smaakpallet: gehopt bier gebruik makend van de klassieke aromahoppen East Kent Golding en Styrian Golding

Waar te koop?
De Triporteur voor Nica wordt voor het eerst aangeboden tijdens de Nicaquiz op 15 maart. Daarna is het bier te koop in de Wereldwinkel, Santo Tomasplein 1. Je betaalt 1,75 euro per stuk. Ook bestellen is mogelijk via nicacomitemol@hotmail.com, wel zelf af te halen in de Wereldwinkel. Het Nicaraguacomité zal het bier ook in een aantal cafés promoten.

Kinderrefter
De kinderrefter is een sociaal project ten voordele van de minst bedeelde kinderen en hun families in onze zusterstad Santo Tomás. De kinderrefter voorziet dagelijks een gratis maaltijd, medische bijstand en integrale vorming. Vele kinderen uit de armste wijken komen er niet toe om één volwaardige maaltijd per dag te eten. De Comedor infantil, Spaans voor kinderrefter, wil aan deze nood tegemoet komen door dagelijks 180 kinderen te voeden. De kinderen ontvangen gratis een eenvoudige maaltijd die aan de kwalitatieve eisen voldoet.